راههای مراقبت از شنوایی

راه هایی برای مراقبت از شنوایی

در این متن قصد داریم شما را با عواملی که باعث کم شنوایی و یا ناشنوایی می شوند آشنا کنیم سپس راههای مراقبت از شنوایی را به شما معرفی کنیم، پس تا پایان با ما همراه باشید.

علاوه بر محافظت از گوش ها در برابر صداها و مشاغل پر سر و صدا، خیلی از ما راه دیگری برای مراقبت از شنوایی مان نمی شناسیم. اما آیا واقعا راه دیگری وجود ندارد؟ درست است که ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد هستنند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت شنوایی و حتی تقویت آن وجود دارد.

برای آشنایی با راههای مراقبت از شنوایی با ما همراه باشید.

بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع می شوند که سلول های مویی موجود در حلزون گوش و یا گوش داخلی خوب کار نکنند و یا بمیرند. اما افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهاب های موجود در بدن از جمله مهم ترین روش هایی هستند که با کمک آنها می توان شنوایی گوش ها را خوب نگه داشت!

به محض اینکه گوش های ما آسیب می بینند، شروع به ترمیم کردن خود می کنند. مکانیزم عمل به این صورت است که بعد از صدمه دیدن، قدرت شنوایی ما کم شده تا سیستم شنوایی بتواند به درستی اختلالات وارد شده را بررسی کرده و بهترین روش را برای ترمیم آن بیابد.

مراقبت از شنوایی

حال برای مراقبت از شنوایی و اینکه گوش هایمان کمترین آسیب ممکن را ببینند رعایت نکاتی ضروری است.

۱- از گوشگیر استفاده کنید

قرار گرفتن بیش از حد و طولانی در محل های پر سر و صدا باعث کاهش قدرت شنوایی افراد می شود.

بنابراین، یکی از راهکار های مراقبت از گوش استفاده از گوشگیر است که با توجه به فیلترهای تعبیه شده در آن، می تواند به کاهش صداهای مزاحم و حذف فرکانس های آسیب زننده تا حد زیادی کمک کند، اما در عین حال کیفیت صداهای مربوط به افرادی را که با آنها در حال گفتگو هستید، تغییر نمی دهد.

۲- صدای موسیقی را کم کنید

اگر تمایل دارید تا از هدفون استفاده کنید، باید برای مراقبت از گوش هایتان از قانون ۶۰/۶۰ تبعیت کنید، یعنی باید میزان صدا را روی ۶۰ درصد تنظیم کرده و در روز فقط ۶۰ دقیقه با هدفون گوش کنید.

در ضمن، هدفون هایی که درون حفره گوش قرار می گیرند بسیار خطرناک می باشند؛ بنابراین، آنهایی را به کار برید که بیرون و روی گوش می ایستند.جای استفاده از گوشی های هدفن (آنهایی که درون کانال گوش قرار میگیرند)، از هدست استفاده کنید .

 

اگر دوست شما که در ۹۰ سانتی متری شما ایستاده قادر به شنیدن صدای موسیقی از هدست و یا هدفن شما میباشد، صدای موسیقی شما یقینا بسیار بالاست.

هم چنین باید افزود که سر و صداهای فراتر از ۸۰ دسی بل بطور بالقوه خطرناک می‌باشند. چمن زنها، کنسرت‌های راک، شلیک گلوله، ترقه‌ها، هد ست‌ها و هد فن‌ها، موتور سیکلت ها، تراکتور، همزن‌ها و مخلوط‌کن‌ها، غذا سازها و اسباب بازی‌های پر سر و صدا همگی بیش از ۹۰ دسی‌بل سر و صدا تولید می‌کنند و برای سلامت شنوایی مضر می‌باشند.

شب های چهارشنبه سوری برای مراقبت از شنوایی و بینایی خود حتی الامکان از محل ترقه بازی فاصله بگیرید.

۳- به گوش خود استراحت بدهید

اگر در مکان های پر سر و صدا مثل یک باشگاه ورزشی و یا کنسرت برای مدتی طولانی حضور دارید، برای مراقبت از گوش هایتان سعی کنید در طول مدتی که در آنجا هستید چند باری حداقل ۵ دقیقه بیرون آمده و به گوش های خود استراحت بدهید.

محققان معتقدند که به ازای هر دفعه ای که در معرض صدای بلند قرار می گیریم، به طور میانگین ۱۶ ساعت نیاز است تا گوش ها به طور کامل ترمیم یابند.

چنانچه در محیط های پرسروصدا زندگی میکنید و یا مشغول به کار میباشید، بطور مرتب تست سنجش شنوایی را صورت دهید.

۴- برای مراقبت از شنوایی خود دست از گوش پاک کن ها بردارید.

بیشتر مردم برای پاک کردن موم داخل گوش از گوش پاک کن استفاده می کنند که بسیار غلط است.

زیرا، نه تنها وجود یک مقدار موم در گوش ها عادی است، بلکه برای جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و حشرات لازم هم می باشد.

بنابراین، نباید آنها را کاملا تمیز کرد. در ضمن، استفاده از گوش پاک کن ممکن است به پرده گوش آسیب بزند.

در نتیجه، اگر فکر می کنید مقدار موم درون گوش هایتان

 

زیاد از حد شده است، از یک حوله مرطوب برای پاک کردن مجرای گوش تان استفاده کنید. برای

۵- تحرک بدنی داشته باشید.

ورزش های هوازی مثل پیاده روی، دویدن و دوچرخه سواری برای گوش مفید هستند. زیرا، سرعت خون رسانی به اعضای بدن مثل گوش ها را افزایش می دهد.

۶- برای مراقبت از شنوایی خود گوش های خود را خشک نگهدارید.

رطوبت زیاد باعث رشد باکتری ها و ورود آنها به گوش می شود. بنابراین، افرادی مثل شناگرها معمولا بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به عفونت های گوش هستند.

برای مراقبت از گوش ها همیشه بعد از شنا و یا دوش گرفتن، از یک حوله خشک و تمیز برای پاک کردن رطوبت درون گوش هایتان استفاده کرده و همچنین با تکان دادن سر به چپ و راست، آب موجود در آن ها را تخلیه نمایید.

۷- برای مراقبت از شنوایی خود بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنید.

داورهای ضد عفونت غیر استروئیدی از قبیل آسپرین، ایپوپروفن و یا ناپروکسین می توانند به شنوایی شما صدمه زده و از قدرت آن بکاهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراقبت از شنوایی و خرید انواع سمعک با تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *