درمان وزوز گوش اصفهان

از آنجایی که مبتلایان درک متفاوتی از وزوز گوش دارند، تشخیص صحیح و دقیق آن برای شروع، درمان وزوز گوش امری ضروری است. گام اول برای درمان وزوز گوش اصفهان پی بردن به این نکته است که آیا وزوز گوش با مصرف دارو قابل درمان است یا خیر.

برای این مساله معاینات گوش، حلق و بینی ، دندانپزشکی، ارتودنسی و ارتوپدی توسط متخصصین صورت می پذیرد. بلندی و شدت وزوز گوش از طریق تست های مخصوص صورت می گیرد و تست شنوایی سنجی نشان می دهد که آیا فرد مبتلا، به افت شنوایی نیز دچار است یا خیر.

وزوز گوش قابل شناسایی است، اسکن مغز نشان می دهد که فعالیت های متابولیکی در نیمکره چپ مغز افراد مبتلا به وزوز گوش افزایش می یابد بنابر این وزوز گوش صرفا به سیستم گوش مرتبط نمی باشد.

صداهای اطراف به دنیای ما زندگی می بخشند. صدای خنده، ترانه های ماندگار، صدای شکستن امواج در ساحل- تمام این اصوات زندگی ما را سرشار از نشاط و شادی می کنند و به بیانی دیگر همانند نوایی طنین انگیز برای گوش ما هستند که هر لحظه حال ما را دستخوش تغییرات خوش می کنند.

درمان وزوز گوش اصفهان

حال تصور کنید زمانی را که صدایی ناخوشایند وزوز به طور ناگهانی گوش شما را بیازارد. اگر چه درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد اما راهکارهایی برای کنترل و رهایی از آن در دسترس است.

در ادامه به مبتلایان وزوز گوش کمک خواهیم کرد تا با تشخیص و روش های درمان وزوز گوش اصفهان آشنا شوند و به آنها آموزش می دهیم که چگونه با وزوز گوش زندگی کنند و آن را تحت کنترل خود قرار دهند.

خرید سمعک مناسب

درمان وزوز گوش اصفهان با آموزش رفتاری شناختی :

حتی در صورت عدم یافتن علت، درمان وزوز گوش میسر است. راه های فراوانی وجود دارد تا به مبتلایان کمک کند تا راه غلبه بر شرایط موجود را پیدا کنند. بدین منظور بهتر است نگرش و عادات خود را تغییر دهند. با این کار دیگر وزوز گوش زندگی افراد را مختل نخواهد کرد. و درمان وزوز گوش اصفهان میسر خواهد شد. اصطلاح مدیریت وزوز رویکرد تازه ای است که راه های گوناگونی را برای مهار وزوز گوش شامل می شود.

درمان به شیوه ی آموزش رفتاری – شناختی وزوز نمونه ای بسیار امید بخش و نوید دهنده است. عملکرد ذهنی و احساسات شما نقش مهمی در این رویکرد دارند. در جلسات آموزشی این شیوه مضامین مختلفی ارایه می شود تا بدین وسیله سطح خودیاری فرد افزایش یابد. در این نوع آموزش بیشتر بر اطلاعات هدفمند، تحلیل رفتار فردی، تمرینات عملی و تجربیات مثبت تمرکز می شود. چشم انداز آموزش رفتاری – شناختی وزوز گوش به شرح ذیل است:

  • ارتقای سطح یادگیری
  • توضیحات در خصوص جزییات علایم حقیقی و غیر حقیقی وزوز گوش
  • چرا باید به وزوز خود اهمیت نداد و به آن توجه نکرد و هیجانات و احساسات ما در این رابطه چه نقشی را ایفا می کنند
  • ارتباط استرس با وزوز گوش
  • ارتباط کویید ۱۹ با وزوز گوش
  • تغییر عادات
  • آموزش روش های تمدد اعصاب
  • تمرین تصور سفر های خیالی به منظور فعال سازی احساسات و هیجانات مثبت
  • تغییر افکار منفی و نا امیدانه به نگرش های کمک کننده و مثبت ” من می توانم بر وزوز غلبه کنم ”
  • ترک عادتهایی که موجب تقویت وزوز می شوند مانند کناره گیری از جمع دوستان و یا اجتناب کردن از فعالیت های اجتماعی
  • راه کارهای کاربردی برای مواقعی که وزوز گوش بر شما غلبه کرده است (فنون عادت پذیری).
  • باز آموزی شنوایی
  • محرک های صوتی و آموزش نحوه استفاده از سمعک، تولیدکننده های نویز، و سایر منابع صوتی به منظور کاهش توجه از وزوز گوش

درمان وزوز گوش با تغذیه مناسب :

بیمارانی که از وزوز یا هیس گوش رنج می برند، معمولاً طی جلسات ارزیابی و در‌مان اظهار می‌کنند که با خوردن نوع خاصی ازمواد غذایی صدای گوششان بدتر شده یا بر عکس بهبود یافته است. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که مصرف برخی از مواد غذایی منجر به تشدید علائم وزوز گوش می‌شود ولی می‌بایست توجه داشت که عوامل مربوط برای هر فرد مبتلا با سایرین متفاوت است. برخی از مکمل های غذایی که برای افراد مبتلا به وزوز گوش مفید است در زیر آورده شده است :

ویتامین B :

عقیده بر این است که ویتامین‌ های B، بویژه B12 و ۶ B و B5 اغلب باعث بهبود وزوز گوش می‌شوند. دریافت ۵۰ میلی گرم ویتامین B6 اضافی دو یا سه بار در روز می‌تواند سبب متعادل شدن مایع های درون گوش داخلی شود و از وزوز گوش بکاهد.

تحقیقات نشان داده است که درصد بالایی از افرادمبتلا به وزوز گوش دچار کمبود ویتامین B12 می‌باشند. ویتامین B6 در مواد غذایی مانند غلات، موز، بیشتر میوه ها، سبزیجات، تخم‌مرغ و محصولات لبنی یافت می‌شود و علاوه بر این‌ها با تجویز پزشک این ویتامین بصورت تزریقی نیز در دسترس می‌باشد.

معمولاً مخمر، صدف خوراکی، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، ماهی، گوشت مرغ و خروس، بوقلمون و غاز و گوشت بره حاوی مقادیری از ویتامین B12 می‌باشند. برای درمان وزوز گوش اصفهان از ویتامین های گروه B بیشتر استفاده کنید.

ویتامین A و E :

کمبود ویتامین A می‌تواند منجر به مشکلات گوش داخلی از قبیل وزوز گوش شود. زیرا این ویتامین برای حفظ غشاهای گوش مهم و ضروری است.

روغن ماهی، سبزیجات سبز فیبردار، میوها مانند پرتقال، زردآلو، طالبی، هویج و سیب زمینی هندی سرشار از ویتامینA می‌باشند. ویتامین E اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها را بهبود می‌بخشد. در مواردی مانند سبزیجات فیبردار، گندم، غلات دانه‌های روغنی و آجیل یافت می‌شود.

 

درمان وزوز گوش با میوه

روی:

مطالعات نشانگر آن است که دوزهای بالای سولفات روی موجب کاهش یافتن یا از‌بین رفتن وزوز گوش در افرادسالمند می‌شود. مکمل‌های روی برای درمان افرادی استفاده می‌شود که هم مبتلا به تینتیوس (وزوز) هستند و هم کم شنوایی را تجربه می‌کنند و بیشتر برای افراد سالمند مفید می‌باشد.

مطابق تحقیقات انجام شده در ۲۵% افرادی که میزان روی در بدن آنها کم است معمولا تینتیوس مشاهده شده است واین افراد بعد از سه تا شش ماه استفاده از روی بهبود می‌ یابند. ولی دوز دریافتی نباید از ۸۰ میلی گرم بیشتر باشد و مصرف آن می‌بایست تحت کنترل پزشک صورت گیرد. می‌ توان روی را از مواد غذایی زیر بدست آورید: صدف خوراکی، همه غلات، حبوبات، آجیل، تخم مرغ و ماهی .

تاثیر غذا بر وزوز گوش

از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید :

کنجد سیاه، لوبیای سیاه، صدف خوراکی، جو پرک شده، آبنبات نرم و با طعم میوه، سیب‌ زمینی‌ هندی، دانه نیلوفر‌ آبی، شاه بلوط، انگور، چغندر، هویج، کنگر، لیمو، زردک و آب‌ تره. مواد غذایی که افراد مبتلا به وزوز می‌بایست از خوردن آن اجتناب کنند. غذاهای حساسیت زا و داغ، غذاهای پر ادویه یا چرب و نرم، قهوه، چایی و نوشیدنی‌ های دارای کافئین، الکل.

کلام آخر اینکه:

اگر شما احساس می‌ کنید با خوردن غذاهای خاصی وزوز گوشتان شدید تر می‌ شود برای حصول اطمینان بیشتر بهتر است مجدداً آن را امتحان کنید. برای این منظور به مدت سه هفته آن غذایی را که گمان می‌ کنید ممکن است باعث بروز مشکل در شما شود از برنامه غذایی خود حذف کنید. سپس ظرف سه هفته بدن را به همان مقدار قبلی وارد برنامه غذایی خود نمایید بعد از این مجدداً آنها را حذف کنید و بازهم جایگزین نمایید. با انجام این کار اکنون به خوبی می‌توانید بفهمید که آیا نسبت به آن غذای خاص حساسیت دارید یا خیر.

۴ دیدگاه

  • سلام آقای دکتر خسته نباشید،
    بنده ۳۵ سال سن دارم و متاسفانه حدود ۱۰ سال پیش تصادف کردم ضربه مغزی شدم و به کما رفتم پس از جراحی مغز قسمت هایی از جمجمه بنده را با پلاتین به هم چسباندند بعد از آن دچار تشنج می شوم و همیشه در گوشهایم صدای وزوز می شنوم هنگامی که به تشنج نزدیک می شوم این صدای وزوز شدیدتر می شود تحت نظر پزشکان مختلفی همچون مغز و اعصاب و روانپزشکی هستم آیا امکان دارد بیماری من بهتر شود و یا از شدت آن کاسته شود؟ لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر.

  • با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده کارگر شهرداری هستم و همیشه خصوصا هنگام خواب صدای وزوز شدیدی در گوش خود احساس میکنم به نحوی که گاهی اوقات دلم می خواهد تصمیمات خطرناک بگیرم آیا میتوانم با کمک شما از این مشکل نجات پیدا کنم؟

  • درود بر شما وقت شما بخیر
    با شماره تلفن ۰۳۱۳۲۶۸۳۳۶۸ کلینیک ماهان سمعک تماس بگیرید و با رزرو وقت قبلی تشریف بیاورید با انجام معاینات بالینی و بررسی های جامع امیدواریم مشکل شما رفع شود.

  • درود بر شما وقت بخیر
    لطفا با تماس با شماره تلفن های مندرج در سایت اقدام به رزرو نوبت قبلی بنمایید و با همراه داشتن تمام مدارک پزشکی به کلینیک ماهان سمعک مراجعه بفرمایید تا با انجام معاینات بالینی و تشکیل کمیسیون پزشکی بتوانیم خدمات مورد نیاز را به شما ارائه بدهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *